fredag 31 maj 2024

Två Laikor på äventyr i Europa våren 2024 - del 14: Hemresan - Tyskland; Westerstede och Meldorf, Danmark och Hallandsåsen

 Vår resa fortsatte norrut i Nederländerna och så småningom korsade vi gränsen till Tyskland och nu hade vi siktet inställt på Westerstede igen (den fina rhododendronparken vi besökte på nerresan), men nu valde vi att bo mer centralt i staden. Ställplatsen var nästan fullbelagd, men vi lyckades få var sin plats, dock inte intill varandra. Vi betalade 19,50 Euro (då ingick ett servicekort på 5 Euro, det som inte nyttjats fick man tillbaka vid utcheckningen). Vädret var soligt och härligt så vi satt ute och njöt. Senare på eftermiddagen tog vi en tur in till centrum, tittade lite i affärer, gick en labcach-runda och åt, enligt vår tradition, wienerschnitzel (ej kalvkött) med pommes frites på Deep*s Theka Bar.





Rådhuset








Vi fortsatte nästa dag till Elbefärjan, men det var väldigt lång kö, vi fick vänta ca 1 timma i kön, det var dessutom lågvatten så färjorna fick trixa och backa för att inte fastna. Från Glückstadt körde vi till Stellplatz am Deich in Meldorf, 12 Euro ex el.













Nu närmade vi oss Danmark och det känns nästan som vi är hemma nu! I Süderlügum stannade vi och handlade och fyllde gasol. Sen stannade vi för natten på camperplaats Toftlund, 75 Dkr inkl service, el ingick ej men fanns att få.




Vi kom iväg tidigt och körde på fina lugna vägar tills vi kom till Kolding, då blev det mycket trafik och långa köer stundtals, det var vägarbete och sedan hade en timmerbil fått stopp på Lilla Bältbron. Därefter löpte trafiken bra och vi körde via Stora Bältbron, passerade Köpenhamn och anlände till sist till Helsingör, där vi inte behövde vänta länge på färjan. Så var vi framme i Sverige och körde till ställplatsen "Vid foten av Hallandsåsen", 100:-  inkl all service utom el och sopor (!) Det blev en kvällspromenad ner till gårdsbutiken och sen avslutades vår gemensamma resa med ost och vin i solnedgången.


På morgonen skildes våra vägar, för vi ville träffa Olza och hennes lilla dotter i Varberg. Tack Kicki och Inge för trevlig samvaro under resan! Ja, vädret var OK - men blåsigt, en del förkylningar härjade bland oss - men i stort sett hade vi en härlig resa och vi har sett och upplevt mycket tillsammans.

På hemvägen stannade vi och köpte tomatplantor i Åkraberg (har också blivit lite av en tradition). 


Nu är vi hemma igen och tacksamma för att allt gått bra och med många nya minnen rikare. 

Hemma blommar syrenerna

Vallmon den röda som följt oss på resan på många olika platser blommar även hemma.

Detta var sista delen, del 14, på årets vårresa. En eloge till er som orkat följa oss och läsa inläggen, tack för det!

4 kommentarer:

  1. Jättetrevligt följa er och få tips.Hälsningar Lena och Anders Rosén

    SvaraRadera
  2. Visst har vi orkat följa med er på resan! Många platser gav igenkänning och andra var helt nya platser som var bra tips om det blir någon ny resa i de här trakterna. Nu får ni njuta av den underbara försommaren på hemmaplan så länge det håller i sig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla ni! Vi önskar er en härlig husbilssommar.

      Radera