söndag 26 maj 2024

Två Laikor på äventyr i Europa våren 2024 - del 10: Amerikanska krigskyrkogården, Omaha - Calvados, Cider o Kolor

Vi lämnade den fina campingen och körde till den amerikanska krigskyrkogården ovanför Omaha beach. Den fridfulla kyrkogården består av 9386 gravar och det är rigorösa säkerhetskontroller för att komma in på området. Vi såg utställningen och sedan var det en hyllningsceremoni för stupade och saknade amerikanska soldater. Mycket stillsamt och stämningsfullt.












Det är ibland svårt att skaka av sig det man har sett och ibland blir det tvära kast. Men nu fortsatte vi i alla fall vår resa till Ferme del la Sapinière, en producent av Calvados, Cider och Pommeau. Här fick vi provsmaka och handlade också. Vi fick också höra att gården gått i arv i sju generationer av mjölkbönder. För ca 30 år sedan började de producera cider, äppeljuice, pommeau och calvados. Man producerar ca 80.000-100.000 flaskor per år!





Även här fanns fotografier från andra världskriget


Vi fortsatte till Isigny-sur-mer och Caramels D'Isigny, här fick vi smaka deras kolor och handlade lite godsaker, även lokala ostar.





Vi fortsatte sedan till Saint-Fromond vid floden Vire, här fanns en gratis ställplats, men något begränsad när vi anlände för de förberedde för marknad på just den platsen. 





Några barn och ungdomar höll på och cyklade och ropade till långt in på natten och störde vår nattsömn. Innan vi lämnade platsen tittade vi runt bland marknadsstånden.



Fortsättning följer....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar