torsdag 30 maj 2024

Två Laikor på äventyr i Europa våren 2024 - del 13: Hemresan via Belgien och några dagar i Nederländerna; Zundert o Zwolle

 Vi fortsatte vår resa norrut i Frankrike på småvägar, passerade många krigskyrkogårdar och körde på nytt in i Belgien. Mycket trafik på motorvägen och när vi närmade oss Bryssel hamnade vi i kö, sen släppte det ett tag tills vi kom utanför Antwerpen då ringlade det sakta, men trafiken flöt trots allt. Vi korsade gränsen till Nederländerna och nådde snart dagens mål Zundert och ställplatsen på en bondgård bland odlingar, en riktig oas - 20 Euro/dygn inkl el och all service.







Vi valde att stanna en natt till här, men många platser var bokade men vi fick flytta till utsidan av ställplatserna, men fick ändå samma service. Vi promenerade in till centrala delarna av staden. Här är Vincent van Gogh född 30 mars 1853.






Vincent och Theo van Gogh, staty av Ossip Zadkine

Här var Vincents far, Theodorus van Gogh präst



Vincent van GoghHuis

City Hall



Det var varmt idag och då smakade en Zundert Trappist utmärkt


En "vanlig" trädgård

De Akkermolen

En paus i grönskan


På eftermiddagen blev det  mölky-spel på ställplatsen. Vi fick också höra att varje år anordnas världens största (!) Dahliaparad i början av september här i Zundert. Spännande nytt resmål ?





Sen åkte vi 17 mil norrut till Zwolle och checkade in på ställplatsen i hamnan, 19 Euro inkl tömning av svart- och gråvatten. Vi gick en promenad in till ett affärscentrum, annars satt vi mest ute i solen.



fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar