söndag 26 maj 2024

Två Laikor på äventyr i Europa våren 2024 - del 12: Ost i Livarot och Monet i Giverny

Nu närmade vi oss slutet på vår resa i Normandie, men först besökte vi Livarot och E.Graindorge, tillverkning av camembert och just livarot. Vi gick igenom museet och osttilverkningen, provsmakade och handlade med oss några ostar.










Sedan hade vi några mil att köra till Giverny och anlände fram på eftermiddagen, det är tillåtet att övernatta på parkeringen gratis utanför Foundation Claude Monet. Vi tog en kvällspromenad i byn och beundrade alla fina trädgårdar.







Vi gick till trädgården i god tid att parken skulle öppna, det stod några före oss men det gick smidigt. Sen var vi ju långt ifrån ensamma i parken (!) Många, många busslaster hade kommit.













Claude Monet himself



Vi fortsatte nu norrut och stannade för natten i Conty på en gratis ställplats även denna natt.




Fortsättning följer....

2 kommentarer:

  1. I det här inlägget var det mycket ”igenkänning”. Monets trädgård har vi strosat runt i och Lars finns fotograferad vid den blå lastbilen utanför ostfabriken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Detta var vårt tredje besök i Monets trädgård och roligt att se årstidernas växlingar beroende på när man besöker trädgården. Tulpaner, Rhododendron och Dalhior har vi upplevt vid våra olika besök, nu var det Rhododendron som dominerade. Antar att ni köpte ost också, jättegod förvisso, men man känner "doften" varje gång man öppnar kylskåpsdörren.

      Radera