lördag 25 maj 2024

Två Laikor på äventyr i Europa våren 2024 - del 9: Honfleur, Arromanche och Port en Bessin

 Vi fortsatte vår resa i Normandie via Pont de Normandie och körde till Honfleurs ställplats, vi hade läst att det hade varit problem att komma in på ställplatsen men det var ordnat nu och vi hade inga problem, 14 Euro inkl el men bara 5 ampere så det var inte mycket att ha.



Honfleur har kallats" den medeltida pärlan vid Seines mynning". Vi promenerade in till centrum och gick runt i staden.



le Vieux Bassin (gamla hamnbassängen)


Dessa "räkor", "bönor" mm är choklad!

Église Sainte Catherine




Vi besökte Les Maisons Satie, det är Bennys och mitt tredje besök här och vi är facinerade av Erik Satie och speciellt hans pianomusik. Därtill var han ju lite av uppfinnare och har gjort en del ganska knasiga saker.


Les Maisons Satie





Här får man trampa igång musiken



Promenaden i staden fortsätter. "Geocachandet" var till hjälp även här.




Église catholique Saint-Leonard




Nästa dag fortsatte vi till Arromanche-les-Baines och hittade en parkering, även för husbilar, ganska centralt, vi betalade 7,5 Euro för tre timmar. I Arromanches-les-Bains finns ruiner efter en konstgjord hamn, Mulberryhamnen, som bogserades från England och som bevaras här.










Vi hade hittat en ställplats som vi nu siktade in oss på, men dessvärre visade det sig att den var nerlagd och när vi lyckats krångla oss ut från den körde vi till en camping, Camping de la Prairie i Port en Bessin - en mycket trivsam camping 22,40 Euro inkl allt. Benny och Inge tog en kvällspromenad/geocachrunda till hamnen.








 Följande morgon promenerade Kicki och jag till byns lilla kyrka, det märktes att byn låg nära havet, mycket i kyrkan anknöt till det.

Église Saint-André





forts. följer......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar