torsdag 25 maj 2023

Två Laikor på äventyr i Europa våren 2023 - del 9: Otranto

 Vi anlände till Otranto och checkade in på Oasy Park, 20 Euro/natt inkl el. Vi fick en stadskarta av den trevlige värden och han visade oss en genväg till centrum. Ställplatserna var fint avskilda med en blomsterrabatt emellan, vi startade med en fika innan vi gick genvägen till centrum.





Otranto var en gång republiken Roms viktigaste hamn för handel med Mindre Asien och Grekland och under Bysans ett viktigt fäste för det östromerska imperiet i Italien. 1480 anfölls staden av turkarna som massakrerade invånarna, de överlevande 800 fick löfte om att skonas om de avvisade sig sin kristna tro: alla vägrade. Duomo rymmer relikerna efter martyrerna. I kyrkan finns också ett mosaikgolv från 1100-talet. Borgen i stadens mitt uppfördes av aragonerna.





Duomo












Ännu ett fotbad, denna gång i Adriatiska havet

Kickis nya, fina hatt

Fullsatt? När får jag komma in?

Mycket vackert fanns det.

Här var det vitt!

Besök i borgen

Chagall-utställning i borgen

Utsikt från borgen, Albanien på andra sidan havet

Tillbaka på ställplatsen


Grannen tittar ut

Innan vi lämnade Otranto nästa dag gick vi till veckomarknaden. Vädret varierar ju så nu hamnade vi i ett rejält åskväder och fick söka skydd hos knallarna.







Ett nytt överkast blev inköpt, 25 Euro


Regnet upphörde lika fort som det kom och vi klarade oss från att bli våta på tillbakavägen. Sen hade vi 15 mil till Ostuni.


Fortsättning följer.....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar