torsdag 25 maj 2023

Två Laikor på äventyr i Europa 2023 - del 10: Ostuni och Zapponeta

 Vi anlände till Getsemani i Villanova, utanför Ostuni, checkade in och betalade 18 Euro/natt inkl el och all service. Dessutom välkomnades vi med var sin flaska vin som producerats på platsen, förutom vin fanns även egenproducerad olivolja. Vi gick in till byns affär, men här kunde man märka att det var lågsäsong, mycket torftigt utbud - inte alls som vi upplevt tidigare. Vi valde att köpa pizza och Benny och Inge gick för att beställa och passade då på att ta var sin espresso. Pizzan var ingen höjdare och var till och med bränd.


Det minsta utbudet vi sett i en Aldi-butik

Ostuni, en av de vita städerna hägrar i fjärran




Ostuni, den vita staden, byggd på tre kullar. Hit kunde vi inte köra med husbil. Den lokala bussen gick från ställplatsen och vi kunde köpa biljetter på ställplatsen billigare, 1 Euro/person och biljett. Det blev en vådlig färd upp till den vita staden, chauffören körde som om han var jagad och skulle först fram, tvärnitade och vi var glada när vi kunde stiga av.


Här fanns gott om svartmyror och jag hade läst att man skulle strö bakpulver runt däcken, så vi hade med oss var sin burk och det fungerade.

Omtumlade steg vi av bussen.


Parkerar gör man där det går att få in bilen,så är det bara.

Kolumnen av Saint Oronco

Piazza della Libertà med rådhuset

Saint Francis of Assisi-kyrkan












Katedralen Santa Maria Assunta






Tur att herrarna har ryggsäck när damerna handlar?!

Svalkar i hettan med Aperol och Proseco

Väntan på bussen

Vi fick vänta 20 minuter på bussen. Det var en annan chaufför, men han körde lika hetsigt han. Dessutom tror vi att han fick köra hem sin mamma med bussen (?) för vi åkte lite fram och tillbaka och emellan bostadshus. Vi kom i alla fall lyckligt och väl tillbaka till ställplatsen. Vi tog en promenad ner till hamnen och handlade sedan olja och vin av vår värd.







Vi var tre Laika Kreos 5009 på ställplatsen, intill varandra, i den tredje bilen bodde ett tyskt par.

Följande dag lämnade vi Getsemani och körde längs Adriatiska havet till Zapponeta, här var vi 2014 och bodde då alldeles vid Adriatiska havet med en jättefin strand. När vi anlände dit var campingen nerlagd, det kom en kille och tipsade om sin kompis Giovanni som hade en ställplats en bit därifrån.  Ställplats Zapponeta, väldigt skräpig omgivning, men fina ställplatser, 15 Euro inkl el och all service. Det tog 5 minuter att gå ner till stranden, väldigt lerigt. Det blev i alla fall fotbad i Adriatiska havet.










Fortsättning följer.....




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar