torsdag 25 maj 2023

Två Laikor på äventyr i Europa våren 2023 - del 15: Tyskland; Garmisch-Partenkirchen, Coburg

 Vi anlände till Garmisch-Partenkirchen, checkade in på ställplatsen; 25 Euro och all service förutom dålig el. Ett busskort ingick också och vi beslöt oss för att använda oss av det, men vi visste inte riktigt var vi skulle gå av, så vi åkte nog lite för långt - men å andra sidan fick vi ju se mer av staden.

Garmisch-Partenkirchen är den mest välkända skidorten i Bayerska alperna. Här hölls vinter OS 1936 och VM i alpin skidåkning 1978. Härifrån når man Tysklands högsta topp Zugspitze, 2964 m.










Nästa dag passerade vi bland annat Ettal och Oberammergau, Bayern är vackert! Efter ca 38 mil nådde vi Coburg och ställplatsen Vesteblick. Kicki ochjag gick till Schwimmbad Aquaria och betalade ställplatsavgiften 12 Euro.

Coburg ligger vid floden Itz och domineras av en massiv fästning Veste Coburg, en av Tysklands största. I den gamla stadsdelens främsta byggnader hör den sengotiska Morizkyrkan, där vår kungs föräldrar; Sibylla av Sachsen- Coburg - Gotha och arvprins Gustaf Adolf av Sverige gifte sig. 


Schloss Ehrenburg



St Moritzkyrkan


Rådhuset




Fästningen Veste Coburg vakar över staden

Lite glögg värmde vi oss med i kvällningen





Fortsättning följer....
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar