torsdag 25 maj 2023

Två Laikor på äventyr i Europa våren 2023 - del 14: Gardasjön, Sirmione

 Vi körde till ställplatsen Camperpark Sirmione, många husbilar men vi fick två platser intill varandra;   28 Euro/natt + 1 Euro kurtaxa/natt. Dyraste ställplatsen på resan! Vi gick en kvällspromenad in till en affär och köpte också var sin gelate.









Följande morgon startade vi strax före 11 och gick ca 2,5 km till en busshållplats och lyckades köpa bussbiljetter i en automat; 1,5 Euro/person och hann precis med bussen som tog oss in till gamla stan. Här var det mycket folk! Man fick inte stanna på bron som ledde in till staden och fotografera, för då skulle det bli stockning tydligen. 


Biljettautomaten


Borgen Rocca Scaligeri








Vi åt lasagne, god, men inte mycket mer än så

Vårt matställe





Hur många ställen som helst frestar med glass (gelate), provsmakning överallt, till slut föll vi för en bägare, men oj,oj vad mycket och vad mäktigt!





När vi skulle åka bussen tillbaka hittade vi ingen automat utan köpte biljett på bussen och fick då betala 2 Euro/person. Vi lyckades komma av på rätt ställe och promenerade till husbilarna.



Nästa dag handlade vi i Sirmione innan vi lämnade staden, problem med parkering men till sist fick vi plats. Sen åkte vi norrut längs Gardasjöns östra strand. Nu har vi lärt oss kör aldrig längs Gardasjön på en lördag! Köer, rödljus och många, många cyklister och ingenstans att stanna för två husbilar, parkeringarna gällde endast personbilar. När vi lämnat Gardasjön lättade det för oss, men långa köer i motsatta riktningen. På rastplatsen sålde de blommor, fina citronträd - men nej, det blev inget. Vi körde ut på motorvägen vid Rovereto, passerade Trento och anlände återigen till Vipiteno.





Ute på motorvägen

Framme i Vipiteno


Mycket hade hänt här i naturen sen vi var här för knappt en månad sedan

Vi valde sedan att köra småvägar och hoppa över Brennerpasset från Vipiteno genom Österrike och anlände så småningom till Tyskland och Garmish Partenkrichen. Det var lugnt på vägarna, men vi blev stoppade av polisen vid Österrikiska gränsen, vi trodde de skulle fråga om "farfarskörkortet", men de var tydligen insatta i svenska regelverket så allt var OK och vi fick fortsätta.




Blåsippor vid rastplatsen i Österrike

Vitsippor vid rastplatsen i Österrike





Fortsättning följer....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar