torsdag 25 maj 2023

Två Laikor på äventyr i Europa våren 2023 - del 11: Ölgården , Agricamping Birrificio Golden Rose

 Vi körde motorväg från Foggia till Pescara, ca 18 mil. Sedan körde vi ca 1 mil till Agripub - Agricamping Birrificio Golden Rose, ett gårdsbryggeri med ställplats. Gården låg väldigt vackert med milsvid utsikt. Vi blev väldigt väl mottagna, när vi checkat in blev vi bjudna på var sitt glas av gårdens öl. Vi blev också guidade i bryggeriet. Ställplatsen kostade 20 Euro + 3 Euro för el/natt, all service ingick.

Dålig vägbana men vackert i omgivningen












Nästa dag, för vi stod här i två nätter, tänkte vi äta men restaurangen var abonnerad, så vi beställde var sin öl och då kom ägaren och överraskade oss med en bricka med bruschetta till ölen, som han bjöd på. Det var jättevarmt, och vi slappade under markiserna, på eftermiddagen spelade vi Mölkky och alla undrade vad det var för spel?!  Vi försökte få med oss ett tyskt par, hon var väldigt intresserad, men de avböjde. Vi satte oss i pergolan för att svalka oss och då kom värden och bjöd oss på egengjord apelsinlikör/snaps - den var stark!











Ödlor fanns här gott om

Månen såg annorlunda ut


På morgonen kom elddopet, vi skulle köra ner för en kort men mycket brant backe och dessutom ut på vägen där det var en kurva. Som tur var gick det bra! Kicki höll vakt nere vid vägen, så att det inte kom några bilar i full fart!

Vi skulle köra längs Adriatiska havet norrut, men vägen gick genom städer och byar, 50 km och rödljus - så den transporten tog tid! Inte blev det bättre när vi anlände till ställplatsen vi hade sett ut och den låg öde, med meterhögt gräs, Nej vad besvikna vi blev, det fick bli den närmaste Torrette 108, som låg vid en husbilsförsäljning. Snygg modern ställplats; 24 Euro inkl allt. Vi tog en kvällspromenad ner till havet.







Det var nu Befrielsedagen, en helgdag i Italien, mycket är stängt och många är lediga. Vi körde ut på motorvägen i Fano och körde av Rimini syd, sen körde vi på slingriga småvägar till San Marino och stannade på en gratis ställplats, inte långt, ca 300 m från linbanan.




Fortsättning följer......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar