måndag 22 april 2019

Italien 2019 del 8- Montepulciano

När vi kom till Montepulciano fick vi inte stå på ställplatsen för att det skulle vara marknad dagen därpå, vi betalade 5 Euro för 6 timmar, gratis på natten och fick stå på en annan parkering en "våning" längre ner. Vi promenerade upp till gamla stan genom porten i muren. På ett Enotec fick vi prova traktens vin och på ett annat ställe, Gattavecchi, fick vi se deras vinkällare,   uthuggna  i den porösa vulkaniska berggrunden och använda i omgångar från etruskisk tid.
















Vi besökte kyrkan, Santa Maria dei Servi.




När vi kom ner till den tillfälliga ställplatsen fanns det bara några platser kvar.




Natten blev inte så lugn som vi hade hoppats på. Några ungdomar tyckte det var roligt att sladda runt oss i gruset och detta upprepades ett par gånger, med någon timmas mellanrum, men till slut tröttnade de. Följande morgon var det marknad och vi botaniserade bland stånden med kläder, väskor, skor, textilier, grönsaker, frukt, ostar och kött. Vi köpte porchetta och tog med oss till bilarna för lunch.



 






Vi gick upp till stan igen, ända upp till Piazza Grande, beundrade utsikten, besökte Duomo och åt jättegod yougurtglass. Vi beslutade oss för att stå ännu en natt, men vi flyttade upp till ställplatsen.



Duomo








Italiensk buffe´ i husbilen

fortsättning följer..

1 kommentar:

  1. Ser trevligt ut! Inte minst med vinkällare, marknad och sol :)

    SvaraRadera