torsdag 11 april 2019

Italien 2019, del 2 - Vipiteno - Modena, Torre Maina -Lucca

Vi lämnade ett soligt, men kyligt Vipiteno och körde motorvägen till Modena, 23,30 Euro. Det var mycket trafik, mest långtradare-men vyerna var fantastiska!






På småvägar kom vi så fram till dagens mål, ställplatsen i Torre Maina de Marinella, 7 Euro inkl el.
När vi kom fram fann vi en bom med kodlås och fick ringa och träffade slutligen på en engelsk- talande dam som gav mig koden till bommen samt var vi skulle betala avgiften, Casa della Pasta- som skulle öppna senare på eftermiddagen. Vi fick en härlig eftermiddag ute i solen och när vi var och betalade fick vi en påse med frukostbröd per husbil av den vänliga damen. Efter en åskskur tog vi en kvällspromenad i byn.När Kicki och jag senare på kvällen skulle köpa pasta uppstod vissa språksvårigheter när vi försökte ta reda på hur länge vi kunde spara den färska pastan?! Det kommer väl att visa sig om vi förstod rätt!






Följande morgon tog vi oss de drygt 13 milen till Lucca via S12, Det var en upplevelseväg vill jag säga, svindlande vägar med vacker utsikt åt alla håll och bedårande vackert. Vi såg vitsippor, blåsippor, gullvivor, syrener och ett otal växter som vi aldrig tidigare sett. På vägen passerade vi gränsen mellan Emilia-Romagna och Toscana och efter ca 5 timmar inklusive rast anlände vi till Lucca.


















När vi kom fram till Lucca och ställplatsen, 10 Euro ex el,  välkomnades vi av Bennys kusin Dick med fru Mimmi.och det blev en mini-kusinträff; Dick, Kicki och Benny På kvällen promenerade vi in till Lucca och åt jättegoda pizzor på Pizzeria Sbragia.





fortsättning följer


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar