söndag 14 april 2019

Italien 2019, del 3 - Lucca och besök hos pastatillverkare i Lari

Vi promenerade in till Lucca. Flera romanska kyrkor finns i staden. det är också Puccinis födelsestad och där har flera av hans släktingar varit kantorer i katedralen. Katedralens fasad  är från början av 1200-talet. Vi tog en kopp kaffe på Café del Duomo innan vi besökte kyrkan. Gemma Galgani kallades "Luccas blomma", hon vördas som helgon inom Romersk-katolska kyrkan. Hennes minnesdag firas den 11 april och det var just då vi var där. Torre Guinigi är ett 44 meter högt torn från ett 1300-tals palats med träd på toppen. Piazza Anfiteatro har kvar ovalen från den amfiteater som en gång låg här. Vi hittade en mysig restaurang vid torget, där vi åt bruchetta till lunch.

















Följande morgon gick Kicki, Inge och jag en morgonpromenad på stadsmuren. En fin morgon innan det var dags att lämna Lucca.








Vi lämnade Lucca och tog oss på spännande vägar, där GPS:en spelade oss ett spratt, men kom till slut fram till den lilla staden Lari. Jag hade bokat visning hos familjen Martelli som tillverkat pasta sedan 1926 för 6 personer i 3 husbilar, men i denna lilla bergsstad tog 3 husbilar upp hela stan (nästan). Till slut fann vi tre platser längs vägen och fick ila dit för att hinna i tid. Inuti slottet finns ett stort palats målat i gult och här ligger den lilla Martelli famiglia di pastai, här tillverkas en 100% hantverkspasta. Visningen var mycket trevlig och vi damer i sällskapet dekorerades med pasta.









Fortsättning följer....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar