tisdag 30 april 2019

Italien 2019, del 13 - Anghiari, Sansepulcro, Vipiteno

Vi anlände till Anghiari, men till vår stora besvikelse var ställplatsen fullbokad resten av veckan. Vi blev hänvisade till idrottsplatsen där vi kunde övernatta. En tur in i staden, där man rustade för  nationaldagen.








Benny och jag tog en morgonpromenad upp till byn och sedan åkte vi en kort bit till nästa stad, Sansepulcro och ställplatsen Podere Violino Agriturismo, ingen märkvärdig plats men lugnt och skönt, 42 Euro för 2 nätter inkl el. Vi satt ute i solen och slappade, grillade och spelade ute-Yatzy.
Satt sen ute i den ljumma kvällen.










Vi promenerade in till affären i byn, ca 1,5 km. På tillbakavägen kom en regnskur, resten av dagen var ömsom sol och ömsom regn.





Lite massage i värmen, kanske inte helt angenämt?

Ingen fara med Kicki!

Nästa dag påbörjade vi hemresan, till en början körde vi på en betalfri motorväg med massor av vägarbeten, vi låg och harvade i 40 km mil efter mil.. Sen kom vi ut på betalmotorvägen strax utanför Ravenna och körde ända till Vipiteno, nu gick det undan, men det kostade 32,5 Euro - det var det värt. Vi stannade för bensträckare och lunchpaus och njöt av de vackra vyerna med snöklädda alptoppar i fonden. Anlände så till Vipiteno där vi startade vår Italien-del av resan för nästan tre veckor sedan, 15 Euro inkl el. Mycket hade hänt, träden hade slagit ut och fåglarna kvittrade. Vi avslutade vår kväll med härliga italienska jordgubbar, som vi faktiskt ätit ett antal gånger under vistelsen i Italien.








fortsättning följer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar