torsdag 18 april 2019

Italien 2019, del 6 - Creteområdet och klostret Monte Oliveto Maggiore

Vi lämnade Monteriggioni  och lyckades checka ut! Sedan passerade vi Siena och åkte genom det säregna området Crete med kullar som är nästan kala och ser ut som stora myrstackar, sagolikt vackert!








Vi fortsatte och kom till klostret Monte Oliveto Maggiore, vi promenerade i parken, klostret skulle öppna först drygt 2 timmar senare. När vi strosade runt i parken kom en munk och började prata med oss. Han frågade var vi kom ifrån och berättade att han själv kom från Holland, men hade varit på klostret 31 år, hans namn var Josep. Han frågade om vi ville komma in i klostret, så skulle han visa oss runt. Ja, gärna svarade vi och ett par från Venezuela som också gick utanför ville gärna följa med.
Vi fick en fantastisk rundvandring, i klosterkyrkan med de unika träintarsierna (de äldsta som också var föregångare till det tredimensionella måleriet, berättade han. Freskerna i korsgången om S:t Benedictus liv, målade av Signorelli (8 scener) och Av Sodoma (25 scener), biblioteket med böcker från boktryckeriets början, apoteket och munkarnas matsal.

















   forts följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar