söndag 27 april 2014

Resan fortsätter

Nu var det ett tag sedan vi kom åt internet. Vi lämnade mysiga Peschici och fortsatte på Garganohalvön, Vi körde en slingrande väg där vägen kantades av apelsin och citronträd, som fullkomligt var dingnande av frukter. Vid vägkanten kunde man handla av odlarna själva och fick smaka på frukterna. Godare apelsiner får man leta efter, så saftiga och goda. Synd att man inte kan spara dem någon längre tid. Man får helt enkelt njuta av dem på plats.


Denna dagen låg molnen lågt och vi gick som i ett dimregn hela dagen, det var fortfarande varmt - men fuktigt, Vi hade sett ut en camping som låg mitt emellan en sjö och havet på en smal remsa Camping 5 Stelle på ön Isola Varano, men vi blev besvikna. Själva campingen låg trist, det var dålig ordning - dyrare än den trevliga i Peschici, stranden var full av skräp, sjön gick knappt att ta sig fram till och så vädret, så vi stannade bara en natt.

Nästa morgon fortsatte vi norrut längs Adriatiska havet och hamnade i landskapet Abruzzo och campingen Pineto beach som låg alldeles vid Adriatiska havet och med böljande gröna kullar upp mot Appeninerna. Här trivdes vi gott och på kvällen provade vi den nyöppnade restaurangen på campingen. God mat och fin service.
Vi fortsatte norrut och körde in i landskapet Marche och stannade i byn Fano, vi fick några av de sista platserna på en trång ställplats, men vilken strand....


Det var helgdag i Italien, Befrielsedagen - så det var många som hade ledigt. På kvällen tog vi en promenad in till staden.


Ortodoxa kyrkan i Fano

Vi körde nu norrut, passerade Bologna, Modena, Verona m fl och hamnade åter i Trento. Mycket folk här också. Ställplatsen vi stod på vid nerresan var full. Vi fick till slut 2 platser alldeles intill gatan, inte så kul - men vad gör man?
Vi gick in till den mysiga staden och tittade runt.Fortsättning följer..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar