måndag 5 maj 2014

Bayern och hemresan

Nu har vi inte haft internet på en vecka och därför sammanfattar jag hemresan genom Tyskland. Vi lämnade alltså Trento och körde över Brennerpasset till Österrike. I Österrike hamnade vi mitt i en snöby så sikten var minimal. Vi lämnade tillbaka Go-boxen på samma ställe där vi hyrt den och tillbakalämnandet gick enkelt och smärtfritt, det blev till och med några kronor eller euro tillbaka. Vi stannade i en idyllisk liten by i Bayern, Wertach, här övernattade vi på en camping och tog en promenad i byn. I denna lilla by fanns det ett mejeri, med fantastiskt goda ostar, ett eget ölmärke och ett bröd bakat på öl.På morgonen var det alldeles tyst, så när som på fågelsången och skällkornas entoniga "bjällrande" bakom campingen.Vi åkte vidare och kom till en liten by, knappt en mil från Wertach, Nesselwang. Vi blev stormförtjusta i denna lilla by och parkerade på byns mycket välordnade ställplats, vid kabinbanestationen, 8 Euro/natt.Sen gick vi på upptäcktsfärd i byn, besökte bl a ett påskäggsmuseum, med otroligt fint målade ägg, religiösa motiv, djur, blommor och kända personer var några av motiven. Även kyrkan i byn besökte vi, som liksom de övriga kyrkorna i området är riktiga katedraler. Middagen avnjöt vi på Haus Hans; schnitzel till förrätt och Benny fick sin apfelstrudel till efterrätt - ett mycket trevligt och familjärt litet värdshus, några 100 m från ställplatsen. Sen gav vi oss av på geocachjakt längs en vandringsled, det blev en vanlig och en multi innan vi fick ge oss för mörkret.
Marktoberdorf besökte vi helt kort, eftersom ställplatsen var överfull, så parkerade vi vid vägkanten och tog en runda i byn. Vi fortsatte till Heidenheim an der Brenz och parkerade på ställplatsen, 2 Euro/natt och promenerade in till staden.


Vi fortsatte till Rothenburg ob der Tauber och räknade ut att detta är vårt 5:e besök här. Det är alltid trevligt att komma hit, hela staden är så mysig - men vi är inte ensamma, det vimlar av turister här, inte minst i de välbesökta julbutikerna.


Schneeballen måste vi ha när vi är i Rothenburg ob der Tauber

Sen tillbringade vi några dagar i Kizingen, en liten stad vid Maine, lite söder om Würzburg, här fanns också en fin ställplats, 7 Euro/natt. På Valborgsmässoafton gick vi till Gyllene Gåsen och åt färskpotatis, färsk sparris och hollandaisesås - så gott. Vi var också på cachjakt i denna lilla stad. När vi inte satt i våra solstolar tillsammans med ca 70 andra husbilsresenärer och njöt av vårsolen.


Nu återstod bara resan hem genom Tyskland, med två ytterligare övernattningar och nu är vi hemma. Uppfyllda av allt vi fått se och uppleva och mycket tacksamma för att resan gått bra med ny bil och 580 mil i bagaget.Tack till alla er som på olika sätt har följt oss på resan.

1 kommentar:

  1. Fina bilder, mycket att se! Och ibland är det ju verkligen hopplöst att få tag på Internet när man är ute på tur...

    SvaraRadera