måndag 7 april 2014

Italien 2014

Så kom vi då iväg till  slut, trots ryggskott och annat strul. På Hallandsåsen strålade vi samman med Majbritt och Ingemar, färjan tog oss över till Helsingör och vi körde genom Danmark.Vi övernattade på Farö som vi brukar, när vi är på väg söderut.Nästa morgon fortsatte vi till Rödby och färjan över till Tyskland. Vi fortsatte söderut och körde i tvåtimmarspass, strax innan Kasselbackarna kom värmen och vi tog en bensträckare och njöt av alla vårtecken.
Vi hittade en trevlig ställplats i Bad Brückenau, Kung Ludwig I:s ställplats, 8 Euro/natt. Tack vare svågern Leif fick vi reda på att det låg två geocacher i närheten. Tack Leif för hjälpen, dessa hittades utan problem.
Efter en god natts sömn fortsatte vi genom Bayern, Österrike - där vi skaffade en go-box (en ny lärdom) för att få köra på motorvägarna i Österrike, sedan åkte vi över Brennermotorvägen in i Italien och övernattade i Trento, cantralt på en gratis ställplats. Vi tog en kvällspromenad i den rara gamla staden.
Nästa dag fortsatte vi söderut genom vackra Toscana och Umbrien och har nu lyckats ta oss in till Roma Camping Village i Rom. Ett äventyr i sig, men duktiga chaufförer tog oss rätt till slut. 27 grader i skuggan! Det blev kortbyxor på direkt. Här kommer vi att stanna ett antal dagar och "göra" Rom så fortsättning följer.

2 kommentarer:

  1. Hur är det med ryggen Christina ? Våren verkar inte vara så mycket mer än här eller?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anonym, Tackar som frågar ryggen blir bättre och bättre. Vi har ett fantastiskt väder, 24-25 grader, solsken, rosorna blommar och det är härligt att kunna sitta ute och fika.

      Radera