fredag 11 april 2014

Rom fortsättning


Nu har vi tillbringat ytterligare några intensiva dagar i Rom. Förutom buss har vi prövat Metron som fungerar alldeles utmärkt för en vilsen turist. Vi har också åkt campingens shuttle bus som snabbt tog oss fram och tillbaka till Vatikanen.
Vi har besökt Spanska trappan och kyrkan SS Trinità dei Monte där vi deltog i en skolgudstjänst.

Colosseum och Forum Romanum är ju ett måste när man besöker Rom, här känner man verkligen historiens vingslag.

Vi har också besökt kyrkan  Pietro in Vincolli med Michelangelos staty av Moses, dessutom förvarades det man tror vara Petrus kedjor när han satt fängslad här i Rom.

Vi besökte också Vatikanmuseet och Sixtinska kapellet, men fick köpa en "skip the line" biljett med guidad tur för 46 Euro/person.. Det var inte bara att gå direkt in, men vi köade i 1 timma istället för 4-5 timmar. Vår guide var jätteduktig och engagerad så det var trots allt väl investerade pengar.Innan vi kom in i Sixtinska kapellet sa vår guide att vi måste vara tysta och får absolut inte fotografera för då kan hela gruppen bli utkastad.Det var en fantastisk upplevelse att se målningarna i taket och längs väggarna, med detaljerade beskrivningar inför besöket var vi väl förberedda av vår duktiga guide. Vi avslutade det hela med ett besök i Pinakoteket.Rafaels madonna från Foligno


Väl tillbaka på Camping Village Roma kunde vi pust ut i solskenet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar