måndag 5 september 2016

Augustiresa 2016 - Dalhalla, Hoverberget mm

Vi åkte först till Present-Mässan i Jönköping, alltid lika trevligt att träffa gamla och nya leverantörer. Lite inköp blev det också. Eftersom det var Bennys födelsedag siktade vi in oss på Askersund, gå ut och äta en bit mat och fira lite, men trots att det bara var tidig eftermiddag så var ställplatsen helt full.
Vi fortsatte norrut och provade en ställplats på Vallby gård i Närkes-Kil utanför Örebro, 150:- inkl el.
Det blev ett lugnt firande i år och vi finkammade närområdet på geocacher.


Nästa dag strålade vi samman med Majbritt och Ingemar i Klenshyttan och fortsatte sedan mot Rättvik och Dalhalla, där vi såg operaföreställningen Carmen. Vädret var mulet och det blev kyligare allt efter det att mörkret föll över arenan, men vi klarade oss från regn! Vi fick också denna gång möjlighet att övernatta på parkeringen och vi var många besökare som kom med husbil.Nu fortsatte vår resa norrut och dagens mål blev Svenstavik och Hoverberget. Här kunde vi också frossa i blåbär och lingon och övernattade även på berget.


Nu var vi på rätt sida av Storsjön för att besöka Leif Wikners butik, det tog en stund, mycket fint att titta på och sedan blev det raka spåret norrut till Vilhelmina, där vi bunkrade innan vi gav oss av in på Vildmarksvägen. Ställplats för natten blev vid Malgomajs strand.

Efter en god natts sömn fortsatte vi mot dagens mål Stekenjokk. En härligt solig dag.Fortsättning följer...

1 kommentar:

  1. Ser ut som en härlig resa! Extra fin bild med lingonen och blåbären!

    SvaraRadera