söndag 18 september 2016

Till Karlstad med goda vänner - september 2016

Vi åkte ett gäng till Karlstad för att fira Lisbeth som fyllt jämna år. 14 personer var vi som gav oss av mot Karlstad. Två personbilar och två husbilar.. Vårt första stopp blev strax utanför Mellerud där vi drack kaffe och åt gott hembakat.


Sedan hade vi inte långt till vårt nästa stopp som var Nordiska Tomtemuseet och där Sten Torstensson tog emot oss och guidade oss runt bland alla tomtar. En tomte ville, enligt Sten, gärna ha en kram av var och en av oss och naturligtvis först och främst av jubilaren Lisbeth.

Nu började vi bli hungriga och vi åkte till Sunnanå hamn, där vi åt vår medhavda lunch.


Sen var det dags för den sista etappen till Karlstad, där 10 av sällskapet checkade in på hotell i centrala staden och Thore, Gunilla, Benny och jag parkerade våra husbilar vid Mariebergsskogen.
Vädret var härligt så vi satt ute en stund i solskenet innan det var dags för oss att promenera in till centrum och Restaurang Via Appia där vi skulle inta kvällens trerätters middag.


Kalixlöjrom, American pancake, smetana, inlagd rödlök och fikonbalsamico (vårt val till förrätt)

Halstrad gös, Ört beurre blanc, smörstekt kalvbräss, rotfruktsfrittata och syrad rödlöksmarmelad (någras val till huvudrätt)

Oxfilé Bourguignon med ankelver, fläsksida, pärllök, tomat och rödvinssås. Puréer på mandelpotatis, äpple, morot och selleri (vårt val till huvudrätt)

Crème Brulée, rostade spanska mandlar och blodgrapesorbet  (vårt val till dessert)


Om vi blev mätta?, ja det är bara förnamnet och ljuvligt gott var det också. Efter en lyckad kväll var det dags för oss fyra att promenera tillbaka till våra husbilar, men innan vi skildes var vi och hälsade på "Sola".
Följande morgon promenerade vi fyra ånyo in till centrum och träffade de övriga utanför Lars Lehrins museum i Sandgrund. Vi tillbringade sedan ett antal timmar där bland konstverken.

Nils Ferlin, Benny och Thore

Gustav Fröding och GunillaSom avslutning samlades vi allesammans i Mariebergsskogen där vi firade Lisbeth med tårta bl a.

Innan vi skildes åt för hemfärden tog vi en gruppbild. Tack Lisbeth - festföremålet, Jonas, Lisa, Sture, Solveig, Uno, Anneli, Gillis, Kerstin, Bengt, Gunilla och Thore för en jättetrevlig tvådagarsresa tillsammans med er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar