onsdag 7 september 2016

Augustiresa 2016 - Torvsjö kvarnar, Näsåker, Sollefteå, Svartviksdagar, Ljuständning utanför Söderhamn, Wij trädgårdar och Gysums bruk

Vi lämnade Fatmomakke och körde tillbaka till Vilhelmina och fortsatte sedan till Torvsjö kvarnar, där vi hittade ännu mer blåbär och lingon och övernattade på parkeringen.
Följande morgon körde vi vidare och stannade en stund i Näsåker, Pelle Mohlins minnesstuga var inte öppen. Ådalens Poesi fanns i alla fall som en geocach och den loggade vi naturligtvis. Vackert är det här i Ådalen!

Vi fortsatte till Sollefteå och promenerade runt i staden. det var länge sedan Benny och jag var här.
Det började bli kväll och vi körde till Sundsvall och vidare till ställplatsen vid Svartvik, där vi övernattade. På morgonen promenerade vi upp till Herrgården och det visade sig att Svartviksdagarna pågick med utställningar och försäljning av hantverk av alla de slag. Roligt att träffa på sådana här evenemang.

Sedan fortsatte vi på E4 till Söderhamn och Musselviksstrand där bekanta till Majbritt och Ingemar har en sommarstuga och vi kunde se ljuständningen ifrån deras tomt. Det låg öar utanför och där och längs stränderna tändes marschaller när det började mörkna. Om jag förstår det hela rätt så sker det längs hela Norrlandskusten just denna lördag. Och som Majbritt uttryckte det "helt magiskt"!
Följande morgon fortsatte vi bl a till Ockelbo och Wij trädgårdar och hamnade så småningom på Gysums bruk och ställplatsen, 100:- ex el, 150:- inkl el.. Vi tittade runt på bruket.
 


 
Fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar