fredag 9 september 2016

Augustiresan 2016 - Västerås, Eskilstuna, Bergs slussar, Karlsborg och hem

Vi besökte Skultuna Mässingsbruk och beundrade alla vackra föremålen och åkte sedan vidare till Västerås och Vallby Friluftsmuseum. Regnade gjorde det också rejält, men vi gick trots det runt och tittade på det som fortfarande var öppet.Vi övernattade på ställplatsen i Västerås hamn, 200:- inkl el. En kort kvällspromenad i regnet, men på morgonen sken solen och vi fick en fin dag i Västerås.Vi åkte till Tidö slott som visade sig vara stängt för säsongen och fortsatte därefter till Sundbyholms slott, där vi övernattade på ställplatsen, 160.- Ex El (+40:- för el). Vi tog en riktig långpromenad här.
Följande morgon åkte vi till Torshälla och Rolf Bergs tomtar, där vi stannade en stund och nästa stopp blev sedan Eskilstuna, där vi fann en ställplats centralt vid Eskilstunaån, 50:- ex el. Sen var det dags att utforska Eskilstuna.

Ett kort besök på Julita, såg bl a Pettsson och Findus hus och sedan blev det Bergs slussar som blev vårt nästa mål, 185:- ex el kostade övernattningen där.
Nästa dag besökte vi Cloetta i Ljungsbro och stillade vårt behov av sötsaker för en stund innan vi fortsatte till Karlsborg och ställplatsen där, 170:- inkl el. En tur runt i staden blev det också och Benny fick sig ett bad i Vättern.


Sen återstod bara hemresan. Nästa resa blir till Elmia - det ser vi fram emot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar