tisdag 19 september 2017

En tur till Spiken och Läckö - 2017

Tre av fyra syskon Rynmark har nu husbil och att få en helg som passade alla var inte lätt. Kicki och Inge kom till oss på fredagskvällen och sov över i sin husbil och sedan åkte vi gemensamt mot vårt mål som var Spikens fiskeläge. Vid Tre Älgar strålade vi samman med Leif och Lisa och anlände till Spiken på förmiddagen. Ställplatsen var ganska fullbelagd, men vi lyckades få tre platser bredvid varandra, 120:- ex el kostar det (+30:- för el).


Eftersom vi alla sex är inbitna geocachare gav vi oss ut på "cachjakt". Vi följde pilgrimsleden genom skogen och hittade alla nio burkarna längs med leden. Blåbär och svampar (dock inga kantareller) såg vi under vår härliga skogspromenad. Sedan var det dags att återvända till baslägret för nu kurrade våra magar ganska ordentligt.Som geocachare är det bra att ibland kamouflera sig, eller hur Lisa?  
Solen sken från en klarblå himmel och det var ganska svettigt att gå på vägen tillbaka så vi satte ut stolar och satt och njöt i solskenet. Det var så skönt ute, även när solen försvann från våra husbilar så vi beslöt att äta utomhus. Benny och jag köpte rökt röding från rökeriet, den smakade ljuvligt.
 
 
 
Nästa morgon hade vinden kommit tillbaka och det var mulet. Vi tog en promenad i hamnen och fikade på Emeli´s i Spiken butik och café, innan vi åkte till Läckö slott och där kom solen tillbaka.
 
 
 
 
Nu skildes våra vägar för den här gången och Benny och jag åkte till Lidköping och checkade in på Kronocamping Lidköping, Husbilslandet - deras speciella avdelning för husbilar med stora och rejäla tomter för varje husbil. Ett nytt och fräscht servicehus hade tillkommit sen vi var här sist.Vi betalade 305:- inkl el. Vi läste att man kan köpa Swecamps husbilsbiljett för deras 17 anläggningar, dit även denna campingen hör, och betalar då 200:-/natt inkl el.
Husbilsbiljetten gäller från 15/9-15/5 (dock ej under storhelger) och för 2 personer i husbilen. Minst 5 biljetter köper man vid varje köptillfälle. Ett bra tips speciellt under lågsäsong när många campingar och ställplatser har stängt för säsongen och man kanske inte vill fricampa. Vi promenerade runt och såg om min gamla skolkamrat Bitte fanns i sin husvagn, men där hittade vi ingen, det får bli nästa gång.
 


 
Nu var det dags att vända hemåt efter en fin helg tillsammans med Kicki, Inge, Lisa och Leif! Tack för sällskapet, visst hade vi trevligt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar