onsdag 4 oktober 2017

Höstresa i skördens tecken 2017 - del 1

Målet för vår första etapp var Äppelmarknaden i Kivik. Årets tavla var en av de finaste vi sett. Däremot var äppleskörden i år en av de sämsta på mycket länge. Vi köpte vårt favoritäpple Aroma, men inte en hel låda som vi brukar utan några kilon bara. I Kivik träffade vi också Majbritt och Ingemar och besökte bl a Vittskövle slott tillsammans med dem.
Innan vi kom fram till Kivik övernattade vi på Rovelyckans ställplats, 125:- ex el och efter Kivik åkte vi till Åhus Seaside´s ställplats, 150:- ex el (el +50:-). I Åhus bodde vi två nätter. Skåne är ett eldorado för oss geocachare och vi promenerade fyra trevliga rundor, det blev många steg och många fiffiga gömmor att leta reda på.

Rovelyckans ställplats
 
Vi fortsatte vår resa och körde till Blekinge och Hasslö, en idyllisk ö i Karlskrona skärgård. Det fanns två ställplatser att välja på och vi valde Hasslö stugby. Vår trevliga värdinna hade sänkt priset under lågsäsong och vi betalade 150:- inkl el. Vi lämnade Hasslö följande morgon och tog några geocacher på vägen. Vi rastade i Jämjö och tog även en liten runda där.
  
Nu fortsätter resan mot nästa mål, som är Öland. Fortsättning följer.......

1 kommentar: