tisdag 31 oktober 2017

Ästad Vingård

Det är trevligt att fylla 65 år och nu var det dags för det sista firandet av denna bemärkelsedag i juni och nu tillsammans med svågrar och svägerskor. En vinprovning och middag på Ästad Vingård blev Benny och jag bjudna på. Vinprovningen leddes av Gert, en mycket kunnig och trevlig ciceron. Vi fick bland annat smaka på gårdens egna vita vin, som smakade utmärkt och dessutom två smakrika goda röda viner från Australien respektive Kalifornien. Sedan var det dags för middagen, där jag valde fiskmenyn; Musselsoppa med pilgrimsmussla till förrätt och bakad kummel med havskräftskum, regnbågsrom, gurka och fänkål och mandelpotatiskräm till huvudrätt och ostkaka med getost, hjortron havtornssylt och yoghurtkräm till dessert. Allt smakade förträffligt! Vi övernattade i våra husbilar på gården.

Omgivningarna var sagolika och vi promenerade både runt anläggningen och i bokskogarna. Vi kunde till och med sitta ute en stund i solskenet.
Kicki hade förberett en rolig quiz baserad på vår reseblogg och, hum, allt kommer man inte ihåg. Vi tävlade i två lag; syskonen Rynmark i ett lag och vi ingifta i det andra laget. Vi ingifta vann!!!
Vi måste också nämna vårt besök i Halmstad hos Ellinor och Alex, där vi tittade på deras nyrenoverade lägenhet och träffade den nye familjemedlemmen Göte - hur näpen som helst.


Tack Kicki, Inge, Lisa, Leif, Maggan och Jerker för en mycket trevlig helg tillsammans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar