onsdag 13 september 2017

Ängelholm och Hovs Hallar 2017 med Olzon

När vi hade lämnat Elmiaområdet åkte vi till Varberg och hämtade Olzon, 13 år, för en utflykt. Regnet öste ner när vi kom fram till Ängelholms flygmuseum.


Vi gick in och bokade en flygning i simulator för Olzon. Han fick flyga J35 Draken från Ängelholm till Kastrups flygplats. Bredvid sig hade Olzon en instruktör som först gick igenom alla spakar, knappar och reglage - då tänkte jag i mitt stilla sinne: hur skall han komma ihåg detta?. Men helt otroligt så  rattade (eller vad det heter på flygspråk?) planet lugnt och metodiskt och genomförde en perfekt landning på Kastrups flygplats. Olzon fick till och med beröm för landningen av instruktören.
Sedan gick vi runt i museet, tittade på flygplansmodeller, filmer och fick även provsitta en del.
Hela flygningen filmades och sen fick vi se resultatet


Ett fint och välskött museum. Sedan sprang vi i regnet till husbilen och åkte till Ängelholms båthamn, där vi övernattade, 160:- inkl el. På morgonen sken solen och vi gick vi en promenad längs stranden innan vi åkte till Hembygdsgården.


Vi fikade där och åkte sedan till Hovs Hallar där vi spenderade en bra stund. Häftigt med dessa stenformationer, tyckte Olzon.
Sen var det dags att vända hemåt, det var roligt att vi fick sol en av dagarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar