onsdag 17 maj 2017

Toscana, Italien 2017 - Hemresan Lüneburgerheide, Burg och Ranarp

Efter att lyckligt och väl tagit oss genom bommen (inte helt lätt här heller) från ställplatsen Grohnder Fährhaus fortsatte vi vår hemresa i lugnt tempo. Tysklands små byar är totalt underskattade. Man kan stanna nästan var som helst och man finner de mest ljuvliga små platser. Vi stannade fram på eftermiddagen i Schneverdingen-Heber på Lüneburgerheden där man har en trevlig ställplats nära en av de mysigaste campingplatser vi har sett. En liten djurpark med getter, kaniner mm. Campingen var speciellt anpassad för barnfamiljer. Ställplatsen kostade 16 Euro inkl el.


Den här trion välkomnade oss

En fin blomsterbutik på gångavstånd

Jag som bara skulle titta?

Grillmästaren i farten

Kvällspromenad till campingen

Kaninernas gulliga hus

Vem bor här?

Campingens sjö

Lägg märke till skylten vem som vaktar här!

Färska ägg till salu
Nu återstod en natt i Tyskland och vi tog oss på Autobahn tillbaka till Burg (där vi startade resan för tre veckor sedan). Det var fullt på ställplatsen, men vi hittade en annan som var väl så bra, 10 Euro ex el. Vi avslutade vår gemensamma resa med att äta Wienerschnitzel och Cordon bleu . Supergott!!!


Nu skildes våra vägar för denna gången och på morgonen åkte vi genom Danmark och stannade på den svenska sidan vid Ranarp.
Nu är vi tillbaka hemma igen. Som alltid när man varit borta en längre tid är det skönt att komma hem och man känner en stor tacksamhet för att allt har gått bra och för allt som man har fått uppleva. Nu går tvättmaskinen varm och snart är vi redo för en ny resa. Tack för uppmuntrande ord som vi fått under resans gång.

1 kommentar:

  1. Tack för att vi fått följa med på er resa. Toscana är ett av resmålen på önskelista för husbilsresor. Tack också för alla tips på mysiga ställplatser.
    Britt-Marie Lundgren, Falköping

    SvaraRadera