tisdag 2 maj 2017

Toscana, Italien 2017 - Chianti

Vi lämnade Montereggione och körde till Castellina Scallo - där fanns en affär och eftersom vi var där när affären öppnade kunde vi också parkera. Vi köade med ortens andra pensionärer.


Sedan körde vi till Castellina in Chianti och ställplatsen där. Nu stötte vi på ännu en utmaning när vi skulle betala, en ny avancerad betalautomat. Vi träffade ett holländskt par som på alla sätt försökt betala, men inte lyckats. Med gemensamma krafter gjorde vi flera försök - men utan att lyckas. Det holländska paret gav upp och åkte iväg. Vi fortsatte och fortsatte, till slut fick vi tag på en yngre tysk gentleman som hjälpte oss och det vi missat var att bilen regnr, endast siffrorna skulle slås in och då gick det hur lätt som helst. 12 Euro inkl el kostade det per dygn. Det var marknad i byn och det är alltid trevligt, lite inköp blev det också.


En rundvandring i staden följer här i bild:

Gulliga skorstenar har man på husen

Statyn föreställer flickorna Siena och Florence som bråkar om vinodlingar men till slut delas området upp mellan dem.
Vår glade osthandlare som bjöd på pecorini och förklarade skillnaden mellan ostarna
Vi stannade här i två dygn och var också uppe på en av kullarna och såg etruskiska gravar. Vi åt naturligtvis pizza en kväll utanför husbilarna.


Följande morgon lämnade vi det mysiga Castellina och åkte till Radda in Chianti. Vägen dit var otroligt vacker, små byar på toppen av kullarna som kantades av vinodlingar.Vi lyckades hitta en parkering och promenerade upp till ännu en mysig by; Radda - här följer några bilder:

Vi fortsatte till Greve in Chianti, det pågick cykeltävling på vägen. Cyklisterna är tuffa och det gäller för chaufförerna att ha ögonen både framåt och bakåt och i sidorna. Vi kom till ställplatsen, där var många husbilar, men vi fick plats vid en badanläggning, gratis var det också. Vi promenerade in till centrum:

På kvällen gick vi in till centrum igen och åt på en trattoria, jag åt den godaste lasagnen någonsin och de andra var också nöjda med maten, till det fick vi ett gott Chiantivin. När jag skulle fotografera kom servitören och satte fram alla sorters viner de hade framför Benny.Fortsättning följer...

1 kommentar:

  1. Vilka trevliga platser ni hittat, ser riktigt mysigt ut. En massa sol och gott vin har ni också fått! Avundsjuk! :-)

    SvaraRadera