torsdag 4 maj 2017

Toscana, Italien 2017 - Anghiari

På hissnande och slingrande vägar tog vi oss från Chianti över bergen till östra Toscana, vi passerade Arezzo och hade prickat in en ställplats i den lilla staden Anghiari. Ställplatsen Agriturismo "Valdellapieve" visade sig vara en riktig pärla. 10 minuters promenad in till den muromgärdade gamla stan, så läget är perfekt. 15 Euro/dygn inklusive allt. Vi fick dessutom ett fint bemötande när vi kom, information om anläggningen och turisttips om orten och närliggande byar. Utsikten från ställplatsen är magnifik med utsikt över dalen. I skrivandets stund är vi inne på vårt tredje dygn, men i morgon måste vi tyvärr åka. Här producerar vår värd olivolja och har även en mindre vinodling.

Staden Anghiari är mest känt i historieböckerna för slaget mellan Florens och Milano 1440. Idag omges staden av bl a tobaksfält, en traditionell gröda i floden Teveres (Tibern) övre dalgång på Monte Fumaiolos sluttningar.En spikrak gata á la San Francisco?!

Nästa dag när vi gick in till staden var det marknad och det är alltid roligt. Vi köpte tomatplantor, 4 st för 1 Euro - vi får se om de klarar sig hem? Parmesanost är också ett "måste" när man är i Italien, det fanns även på marknaden.


På kvällen var det en slags byfest, affärerna stängde på middagen, men vi förstod inte riktigt vad de firade?

Någon typ av spel, kanske bingo? En tombola fanns bredvid.Till sist några bilder till från ställplatsen. Vi rekommenderar den varmt!Fortsättning följer.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar