söndag 7 maj 2017

Toscana, Italien 2017 - Caprese Michelangelo och klostret Camaldoli

Vi checkade ut och betalade 45 Euro för tre nätter. Sen lämnade vi den lilla pärlan i Angihari och åkte till Caprese Michelangelo. Vi parkerade i utkanten av byn och promenerade in till den gamla stan. Vi såg Michelangelos födelsehus Casa del Podestá där han föddes 6 mars 1475. Hans far tjänstgjorde som podestá, en blandning av borgmästare och polischef. Vi såg också kyrkan där Michelangelo sägs vara döpt. Men ingenting var öppet! Så vi promenerade tillbaka till husbilarna.


Födelsehuset

DopkyrkanVi fortsatte sedan på slingrande och hissnande vägar till klostret Camaldoli. Klostret grundades år 1046 och är idag hem för ca 40 kartusianermunkar. Området är nationalpark och det fanns många fina promenadvägar i omgivningen.Ordensbröderna sköter fortfarande de magnifika bok- och kastanjeskogarna som omger klostret. Ett apotek byggt 1543 säljer tvål, toalettsaker och likör, allt tillverkat av munkarna. Vi övernattade på den lilla campingen, omgiven av kastanjeträd och med betande hjortdjur inpå knuten.
Vi körde högre och högre upp


Efter moget övervägande beslöt vi oss att nästa morgon försöka oss på att köra upp till eremiternas by, som bildades 1012 när San Romualdo kom hit med en liten grupp anhängare för att leva ett enkelt liv, totalt isolerade från omvärlden. Nu gick det ännu mer uppför och vägen blev smalare och smalare, vägräcken saknades för stora delar av vägen och det var brant! Men att få komma dit upp var verkligen en fantastisk upplevelse. Stillheten och ron på denna plats var total. Till den världsliga biten kan man också säga att här låg en geocach!
fortsättning följer....

1 kommentar: