onsdag 14 juli 2021

Norlandsresan - del 5 Jämtland med Arvesund mm och hemresan

 Vi stannade i Strömsund och Kicki och jag var inne på slöjdmässan, vi fick ta en varukorg var, eftersom endast 8 personer fick vistas i lokalen. Damerna som satt i kassan fick problem med två herrar som inte kunde förstå varför de inte fick gå in(?) de skulle ju bara titta och behövde ingen korg (!). Ja, ja man kan inte låta bli att undra(?), vi gick ut så antalet stämde där inne, men några korgar tog de inte! Vi svängde av 45:an och körde på mindre vägar mot Föllinge. Vid Laxsjöns badplats (även ställplats) stannade vi och fikade. Sedan passerade vi Föllinge och körde till Skärvångens Bymejeri. Här gällde 3 personer i butiken, så det tog en stund innan det var vår tur. Sneglade länge på ostbuffén som man kunde äta, men avstod denna gången. Lite ostar blev det i alla fall.






Vi körde sedan till Arvesunds ställplats, 200:- inkl all service. Här trivs vi gott och stannade två nätter. Vi njöt av solen, men besökte också  Arvemuseet, jättefint museum. Ångaren Östersund låg vid kajen och rätt som det var hade Benny och Inge lyckats bli inbjudna på båten och fick en visning (?). Kicki fyndade på¨loppis.När inga barn (eller vuxna för den delen) var i närheten hade vi kul i vattenparken!


















Nästa dag lämnade vi ställplatsen och åkte längst ut till Hammarnäs, där en färja gått tidigare i Storsjön, men numera nedlagd. Vilken idyll! Blommor och kor, som förvånat tittade när två husbilar kom körande.






Sen åkte vi vidare till Kretsloppshuset i Mörsil, fikade där och gick runt bland blommor och blad. En plantskola låg intill, men de skulle stänga för säsongen, en liten hängväxt fick följa med hem.








Vi vände nu och körde söderut längs Storsjön och hos Kossan i Berg stannade vi och köpte deras hemmagjorda glass, som svalkade gott i värmen.


Vi åkte vidare och i Klövsjö handlade vi ost i Gårdsbutiken och stannade sedan på ställplatsen på Hedlanda flygfält utanför Hedeviken, 150:- inkl el. Fin kväll då vi återigen spelade Milky, denna gång på landningsbanan. Ingen björn såg vi denna gången!





Nästa dag fortsatte vi söderut, passerade Linsell och Lofsdalen och försökte hitta en plats att stanna, nu var det inte myggen som var problem utan bromsar och blinningar. Till slut var vi i Dalarna och stannade på en av lägerplatserna, Kringelfjorden norr, 60:- inkl ved. Här blev det bad och på kvällen lägereld.








Nästa dag vaknade vi till ännu en varm, solig dag. Vi njöt  en stund innan vi fortsatte vår resa söderut, efter Sälen vinkade vi åt i Gunilla, Thore och Zita som var på väg norrut. Vi fikade i Limedsforsen och stannade sedan i Rottneros, där vi gick runt i parken, men det var hett så vi sökte skuggan.










 
Nu hade vi inte långt till ställplats Rottneros, 195:- inkl all service. Detta blev sista natten på denna fyra veckor långa resa, så lite avskedsmiddag blev det.


Sista stoppet nästa dag, innan våra vägar skildes blev i Mellerud. Tack Kicki och Inge för en jättetrevlig resa tillsammans, många mil har vi åkt, mycket har vi sett och upplevt, myggbett har vi kliat och många, många mysiga lägereldar har det blivit. Vi är också tacksamma för att allt gått bra både för oss och med våra bilar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar