torsdag 22 augusti 2019

Norrlandsresan 2019 - del 6

Bennys födelsedag och passande nog befann vi oss just då på Gubbhögen! Vi fortsatte till Strömsund och har nu fullföljt hela Vildmarksvägen. Vi besökte Beppe Wolgersmuséet och med hjälp av hörlurar lotsades vi från rum till rum. Det var blandat med ljudklipp och Beppes dotter, Camillas röst och även filmklipp. Den rundturen tog 55 minuter och sedan fanns ytterligare en lokal, inrett som ett nostalgi-museum. Vi var nu rejält kaffetörstiga och hungriga och som tur var låg Café Tomten alldeles bredvid.









Vi fortsatte vår resa och kom så småningom fram till Arvesunds ställplats vid Storsjön, 200:- inkl el och full service. Nu firades Benny med tårta, inköpt i Strömsund och sedan tog vi en promenad i omgivningarna.








En härlig morgon och förmiddag, vi satt ute i solen och diskuterade vad vi skulle göra och valet föll på Frösön. Sagt och gjort vi packade ihop och lämnade Arvesund och körde över Rödön till Frösön och parkerade vid Peterson-Bergers Sommarhagen. Ibland får man ha tur också, sista dagen för säsongen som det var öppet. Vi började med en fika, med utsikt, där vi serverades av en trevlig och skojfrisk dam. Sedan gick vi in på Sommarhagen. Även här guidades vi med hjälp av hörlurar, 9 stationer och varje station avslutades med musik. Jättefint! Extra roligt var det att vid en av stationerna fick vi lyssna till min gamle klasskamrat Bengt Forsberg som ackompanjerade Ann-Sofie von Otter när hon sjöng en visa med text av Björnstjerne Björnsson.














Vi åkte vidare och besökte även Frösö kyrka. På Brunkulla gård stannade vi sedan för natten, 100:- ingen service. Här satt vi ute i solen, grillade och hade trevligt.








Vi läste på nätet att det var vägarbete på Storsjöns västra sida så vi körde ut på E45 vid Hackås och körde sedan till Rätan där vi stannade och fikade.




Här skildes våra vägar och vi åkte västerut, medan Lisa och Leif fortsatte söderut. Tack för denna gången för trevligt sällskap.
forts följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar