lördag 17 augusti 2019

Norrlandsresan 2019 - Del 2

Nu reste vi vidare mot målet, Ammarnäs. Det är 49 år sedan vi var här senast. Vi började med ett besök till Potatisbacken, den berömda. En promenad upp till toppen, där man har en fin utsikt över deltalandskapet och byn. Den fina kyrkan besökte vi också.








Vindelåforsen besökte vi och sedan gick färden till Lottas trädgård där det mesta var utblommat och allt var stängt, men vi fick en rejäl promenad de 500 m rakt uppför.








Sedan åkte vi till Tjulträsk och gick en tur på en av lederna och hade hoppats finna blåbär och kanske hjortron, men det var dåligt med det. Vi hade tänkt övernatta här, men myggen var ganska envisa så vi åkte tillbaka till byn och besökte naturrummet innan vi tog vägen tillbaka till Sorsele.







Vi övernattade på Sorsele camping, 255:- inkl el.


Innan vi lämnade Sorsele handlade vi på det mysiga bageriet Princess, de hade bröd som Lapplandskakor och Västerbottenbröd och mycket mera gott.




Vi körde nu söderut mot Vilhelmina och stannade för en fikapaus vid en kvarn. Efter Vilhelmina körde vi in på vildmarksvägen, passerade Trappstegsforsen och handlade friterade rödingrullar i Saxnäs.




fortsättning följer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar