tisdag 20 augusti 2019

Norrlandsresan 2019 - del 5

Benny väckte mig 5.30 på morgonen och sa att du måste titta ut, vilken vacker vy vi hade i morgonljuset från fönstret! En vaja med kalv sprang förbi - vi låg kvar i våra sängar och bara njöt av naturen.



Vi fick en fin morgon uppe på Stekenjokk-platån. Men mörka moln hopade sig och vi fortsatte vår resa, stannade och gick en promenad i blåst och regn.  Men efter regn kommer solsken och när vi anlände till Lia Ranch vid Ankarvattnet sken solen igen, 150:- ex el. Nu kunde vi sitta ute och grilla och drack kvällskaffet vid stranden.






Nästa morgon fortsatte vi vår resa och åkte på en, bitvis, dålig grusväg till Vikens kapell, en av Sveriges minsta träkyrkor. Till vår glädje var kyrkan öppen så vi stannade en stund här och fortsatte sedan till Gäddede.




Från Gäddede åkte vi nästa grusväg till Frostvikens keramik, som egentligen var stängt för säsongen, men de öppnade för oss. Vi fortsatte sedan till Hällingsåfallet, där vi tittade på det häftiga 42 m höga vattenfallet.Vi övernattade på parkeringen vid fallet. På kvällen blev det ett parti  rummy i husbilen








På morgonen var det soligt och då syns regnbågarna vid fallet. Vi återvände till Gäddede och fortsatte på Vildmarksvägen (på asfalt).  Vårt mål var Fågelbergets gårdschark där vi blev väl mottagna av Margona som driver företaget. Vi fick smaka på torkad renstek, torkad älgstek, renhjärta, björnkorv med mera. Mycket goda smaker och vi handlade naturligtvis en del godsaker att ta med. Vi fortsatte och rastade vid Bågeneforsen för en fikastund i solen och hamnade till slut på Gubbhögens ställplats där vi slog läger och grillade. Kvällen avslutades med brasa i Grillkåtan.











Fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar