onsdag 15 maj 2019

Öland spirar 2019

Det går ju inte att stanna hemma så länge när "Öland spirar" lockar?! Tillsammans med Gunilla, Thore och hunden Zita tillbringade vi några härliga dagar på Öland. Vi började så vackert med ett besök på Din Husbil i Jönköping och övernattade sedan på Bogla ställplats vid Tenhult, 100:- + 20:- el. På morgonen fortsatte vi genom Småland och körde över Ölandsbron vid lunchtid.


Vi besökte Solliden och promenerade i parken, liksom hemma var blomningen sen i år, men det var ändå roligt att se.


 
Vi övernattade på Borgholm stug och fiske, ställplatsen kostade 75:-/person inkl el.Vi läste i bladet som vi fick på turistbyrån att man kunde åka kakrally, men först åkte vi till Äpplerum fårgård. Mycket fint hantverk!


Sedan väntade kakrallyt. Först åkte vi till Mellböda gård och drack kaffe med en kaka bakad i en lerkruka.När kakorna var uppätna tog vi med oss krukorna och åkte till Pigan och Drängen, en keramiker vid Böda kyrka - där fick vi välja var sin blompinne med ett keramikhjärta.
Sista stoppet på detta kakrally var B Strö och plantor och där fick vi välja en stickling att plantera i våra krukor. Vi valde aubergine och paprika. Många ovanliga växter fanns här också.

Vilken kul idé! Vi åkte vidare norrut och besökte bl a Långe Erik och sedan övernattade vi på Kårehamns ställplats, 150:- ex el.
Nästa dag åkte vi till HImmelsberga och tittade bl a på utställningen "Blå brodöser". Sedan gick färden vidare till Arontorps naturreservat och där promenerade vi i reservatet, såg gulsippor, St Pers nycklar och Arontorpsrosen som fortfarande blommade.

Innan vi lämnade Öland besökte vi Ölandschoklad som nu även kan erbjuda italienska Scrocchiarella, en föregångare till pizzan. Vi smakade på den med salami, mozzarella, soltorkade tomater, ruccola och parmesan på surdegsbröd. Den smakade ljuvligt! Sen lämnade vi Öland och körde till Skeda strands ställplats, 150:- + 30:- el.
Sen var resan slut för denna gången, men en riktigt trevlig helg har vi haft på Öland tillsammans med Gunilla, Thore och Zita.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar