lördag 4 maj 2019

Italien 2019, del 17, Sparrisvägen i Tyskland

Vi lämnade Edersee-Alm  och fortsatte norrut på småvägar. Genom mysiga byar och vackert landskap. Vi kom så in på sparrisvägen och körde förbi fält med sparrisodlingar och stannade också och handlade. Sedan tillagade vi den vita sparrisen i husbilen. Den var verkligen färsk och smakade jättegott.







Vi hade checkat in på Stellplatz Drakenburg (Heemsen) vid Weser, 14 Euro inklusive el. Vi försökte först i Nienburg, men där var fullt, så vi fortsatte knappt en mil och fann detta lilla smultronställe. Efter maten tog vi en kvällspromenad och hittade några cacher att logga. Ett regnväder drog förbi och lämnade en regnbåge i skyn.




Nästa morgon fortsatte vi norrut, stannade hos en sparrisodlare till och handlade och checkade in på ställplatsen Schwerdingen-Heber, 16 Euro inkl el. Benny och Inge fixade äggröra och bacon till brunch, naturligtvis tillagades detta ute. Vi promenerade till byns trädgårdsmästeri och handlade lite växter att ta med hem. Campingen, som ligger bredvid, besökte vi också och här visar man verkligen att vi befinner oss på Lüneburger Heide. Till middag blev det även idag färsk vit sparris, som kokades och till det kyckling och potatis. Ljuvligt gott med denna färska sparris!! Nu har vi plötsligt kommit till kallare trakter men det hindrade oss inte från att spela "milky". De andra gästerna på ställplatsen tittade nog lite oroligt på sina husbilar, ifall vi skulle träffa dem med våra kast! Men det var absolut ingen fara.





Dessa fordon har vi sett många av när vi kört på småvägar


En dunge liljekonvalj upptäckte vi på vår promenad








fortsättning följer....

1 kommentar:

  1. Åh det här ser frestande ut! Vi skrev om sparris och sparrisvägar tidigare (utan att ha åkt dem själva) och blev ju väldigt sugna då! :)

    SvaraRadera