torsdag 2 maj 2019

Italien 2019, del 16, valborg i Diebach och 1 maj i Waldeck-Scheid

När vi lämnade Rothenburg ob der Tauber var det eftermiddag och vi hade endast  12 mil att köra. Det skulle snart vara gjort, trodde vi - men en bro var avstängd pga reparation och vi fick köra en lång omväg för att komma över floden. Sen, när vi nästan var framme, var vägen avstängd och ingen skyltning?! Vi tog oss på småvägar fram mot målet, kom fel, men till sist anlände vi till Forellenhof Reuss utanför Hammelburg. Vilken idyll! Här fanns kor, får, alpackor, grisar, hästar och åsnor. Dessutom höns, kalkoner och gäss. En av hönorna spatserade glatt runt benen på oss (!) Ställplatsen låg i etage med gröna böljande kullar omkring. Glassbilen, med hemmagjord glass kom förbi och det kunde vi inte motstå. Här stannade vi i två nätter, 16 Euro/natt inklusive el.










Vår ställplatsvärd tipsade oss om Mai-fest på Valborgsmässoafton i byn och vi promenerade ner och fick uppleva både blåsorkester och en jättegran som restes, dock inte utan viss möda. Det var en trevlig tillställning där hela byn verkade sluta upp, både gammal och ung. Vi promenerade tillbaka i skymningen.









 






Vi kunde inte riktigt lämna denna idyll, så vi dröjde oss kvar till långt fram på förmiddagen nästa dag.



Vi körde på vackra vägar med blommande fruktträd och rapsfält, till och med ängarna med maskrosor lyste så fint i solen. Vi anlände till Wohnmobilpark Edersee- Alm i Waldeck- Scheid. Denna ställplats låg även den i terasser med utsikt över sjön. Pris 14 Euro ex el. Vi tog en promenad i omgivningen och hittade även några cacher på vägen.







fortsättning följer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar