tisdag 3 juli 2018

Vår resa norrut - del 2, Karesuando, en liten bit Finland och Tromsö

Vi kom på förmiddagen till Karesuando och besökte kyrkan, där en ung trevlig guide berättade om Laestadius bland annat och vi såg Bror Hjorts altartavla föreställande  just Lars Levi Laestadius, Maria som inspirerat honom och hans efterträdare Johan Raattamaa vid foten av Jesu kors. Inte långt därifrån ligger Laestadiuspörtet som vi även besökte och här drack vi kaffe och ett par ungdomar fanns som värdar här.Några geocacher hittade vi och handlade renkött i byns affär innan det blev dags att korsa gränsen till Finland. Vi körde genom vacker natur och stannade på några platser för att logga geocacher.

Sen körde vi in i Norge och stannade för natten på Strandbu camping i Skibotn, NOK 275:- inkl el. Här kände vi oss lurade för vi hade sett att campingen även hade en ställplats för NOK 150:- ex el, men killen i receptionen var helt ovetande när vi frågade så vi checkade in. Senare på kvällen tog vi en promenad och hittade då ställplatsen, som sköttes av campingen, lite besvikna blev vi.

Vad gör Benny i trädet?


Vi körde vidare längs vackert fjordlandskap och kom så fram till Tromsö. Vi körde över bron och parkerade utanför Polaria. Besökte anläggningen och såg bl a en film om Svalbard, den var häftig! Vi gick en tur på stan och åkte sedan till Tromsö camping, NOK 395:- inkl el. Vi promenerade till Ishavskatedralen och var även inne och tittade. Nästa morgon checkade vi ut och besökte bl a den botaniska haven och såg växter från olika arktiska områden, innan det blev dags att fortsätta vår resa.
Fortsättning följer...

1 kommentar:

  1. Vilka härliga och för oss inte besökta platser!
    Inlägget lockade verkligen för planerna på en långresa norrut nästa år när jag sällar mig till pensionärernas skara.

    SvaraRadera