måndag 16 juli 2018

Vi reser norrut - del 10, Kalix, Jävre, Skellefteå, Skeppsmalen och Stocka hamn

Nästa morgon körde vi in till Kalix,vi gick och tittade i Gallerian med många trevliga affärer, bl a Kalixslöjd. Ett besök i den fina kyrkan gjorde vi också. På prästgårdens café drack vi kaffe och åt våffla, innan vi gav oss av mot Luleå Gammelstad och besökte bl a Shop in Lappland, alltid roligt att komma dit och se alla vackra saker.






Vi fortsatte och stannade på den nya iordningställda ställplatsen i Jävre, 150:- inkl el. Vi tog en kvällspromenad för att logga några geocacher och för att bada. Men så mycket mygg, till och med vid badplatsen, vi tog oss skyndsamt tillbaka till husbilarna.Turistbyråns nostalgimuseum besökte vi också nästa morgon innan vi åkte vidare.








Nästa stopp blev i Skellefteå, där vi besökte Bonnastan och fikade på Kafé Kyrkholmen. Vi besökte  Karin och Hans i deras fina smultronställe vid havet och fick en trevlig stund tillsammans, Benny och Karin tog sig också ett dopp innan vi for vidare till Skeppsmalens ställplats, 130:- ex el. Denna kvällen åt vi på Restaurang Fiskevistet och tog en kvällspromenad i fiskeläget.

















Nästa dag fortsatte vi vår resa söderut, vi stannade till i Örnsköldsvik en stund, likaså vid Höga Kusten-bron, för att sedan stanna i Stocka hamn. Här var det många husbilar på ställplatsen, men vi fick plats till slut, 140:- inkl el. På kvällen promenerade vi till Rönnskär.








Fotsättning följer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar