lördag 30 juni 2018

Vår resa norrut - del 1

Så kom vi iväg på vår Norrlandsresa tillsammans med Lisa och Leif. Vi strålade samman utanför Götene och fortsatte tillsammans. Vi passerade Gullspång och Kristinehamn och stannade för natten vid Nässundets station och ställplats. Men det fina bageriet var stängt och hela anläggningen var till salu. Ställplatsen fanns kvar, men utan någon service. Vi stannade över tillsammans med två tyska husbilar.


På promenad efter besök hos en Loppis

Nästa morgon fortsatte vi vår resa och passerade Filipstad, Lesjöfors och Vansbro. I Mora stannade vi några timmar, alltid roligt att promenera runt där. Vi fortsatte sedan förbi Sveg och stannade på Älvros naturcamping, 60:- ex el. På kvällen tog vi en promenad.


Nu fortsatte vi vår resa , gjorde ett snabbstopp i Östersund och på väg till Strömsund rastade vi och möttes av en fantastisk blomsterprakt vid älvstranden. I Strömsund stannade vi en stund i hembygdsparken, såg bl a en fin slöjdutställning där. Vi missade precis sista insläppet till det nya Beppe Wolgers-museet, så det får bli en annan gång. I Vilhelmina stannade vi för att bunkra lite varor och stannade för natten på Vojmåns camping, 240:- inkl el. Inte riktigt framme vid Polcirkeln ännu men en ljus kväll/natt fick vi här.Vi hade inte kört så långt på morgonen innan renar började dyka upp på vägen, bitvis var vägen dålig efter vintern och en del vägarbete stötte vi också på. Vi gjorde ett stopp vid Artic Glas strax före Arvidsjaur, mycket fint att titta på. Vi drack också kaffe och åt våfflor och Benny provade fiskelyckan (!) Vid Polcirkeln stannade vi på ställplatsen, 100:- ex el, för det var Sveriges tur att möta Mexiko i fotbolls-VM och det blev ju en trevlig tillställning när Sverige slog Mexiko med 3-0. På kvällen en liten promenad i omgivningarna.På morgonen körde vi in till Jokkmokk, shoppade lite och var på en fin slöjdutställning. Sen besökte vi Same-museet. Nu väntade en del vägarbete igen efter Porjus var det ett 19 km långt vägarbetsområde som sträckte sig nästan fram till Gällivare - och då går det inte fort! Mellan Lappesuando och Svappavaara var det en sträcka vägarbete på 16 km, men det gick relativt smidigt. Vi gjorde ett stopp vid Suptallen, en cach bland annat och hittade sen en mysig liten rastplats norr om Vittangi. Lägereld med korvgrillning blev det i den ljusa kvällen som utan att vi märkte det övergick i natt. Nu njuter vi i fulla drag! Myggen höll sig också borta, något vi var så tacksamma för.

Fortsättning följer...

4 kommentarer:

 1. Spännande med Norrlandsresa! Man ser på kläderna hur det blir kallare och kallare längs vägen ;)

  SvaraRadera
 2. Glömde förresten säga att nu är det dags för oss också att ge oss ut på husbilsresa! Idag rullar vi söderut för två månader med husbil i Europa :)

  SvaraRadera
 3. Kul att få följa med er på kända och okända vägar och platser. I år åker vi inte längre norrut än till Jämtland -Härjedalen i augusti, men nästa sommar blir det nog en rejäl Norrlandstur igen.
  Härligt att ni inte blev pinade av mygg, då denna sommar ska vara en av de myggrikaste på flera år.

  SvaraRadera
 4. Så fantastiskt vackert Sverige är! Norrland lockar mig inte under myggperioden, men var i Höga kusten i maj innan de vaknat. Kanske vi åker längre nästa gång vi åker uppåt i landet. Vi siktar mer mot sydliga breddgrader.

  SvaraRadera