onsdag 6 juni 2018

Halland och Pelargongården i Vinslöv

Rallytävling hemma och födelsedag = ingen bra kombination, därför åkte vi iväg på en liten tur. Vi körde genom Göteborg, mycket trafik men inget stopp på förmiddagen, skönt! Vi körde genom Halland till Haverdal och Skallkrokens hamn. Klockan var närmare 13 och det fanns två platser kvar! Vi tog den ena och strax efter blev även den andra platsen upptagen. En populär plats, det är vårt andra besök här i år, och här är verkligen fint. 200:- inkl el kostar platsen, men inte heller denna gången fanns det någon stolpe ledig. Vi hörde att det är på gång att utöka elplatserna, men vi behövde ingen el denna gången. Otaliga var de husbilar som kom, men tvingades vända pga platsbrist.

Årets första dopp avklarat och Benny badade tre gånger! Efter en härlig dag i dessa omgivningar smakade de medhavda havskräftorna och räkorna ljuvligt och därefter färska svenska jordgubbar i solnedgången!Morgonen därpå var lika solig och varm och vi njöt en stund i solen innan vi åkte till Vinslöv för ett besök på Flädergården och Pelargonhuset. Vi checkade in på ställplatsen, 100:- ex el bland Fläder och Pelargoner. Vi botaniserade bland alla härliga pelargoner, några blev också inhandlade (!) Vi hade sällskap av gårdens egen maskot Malte. Vi smakade på flädervåfflor med flädersylt, det smakade så gott. Promenerade runt den lilla sjön och när vi satt ute i den ljumma kvällen landade en stork plötsligt en bit från oss.

Vi lämnade Flädergården och Pelargonhuset för denna gången, alltid trevligt med ett besök här.

På hemvägen besökte vi Varberg, Olzon hade fyllt 14 år och Djellon 11 år, de firades nu i efterskott, de överaskade mig med tårta!Trevliga dagar med olika upplevelser, nu får vi hem och vattna!

1 kommentar: