måndag 9 april 2018

Premiärturen avklarad

Vi hade visserligen, gjort en "liten" premiärtur" till Lisa och Leif och övernattade då för första gången i den nya husbilen.

Vår resa gick nu lite fram och tillbaka i vårt närområde, dels för att testa husbilen och också för att finna öppna ställplatser. Vädret kunde varit bättre, men vi hade det varmt och gott inne i husbilen.
Vi hade både snö, regn och blåst men också solsken.

Nya ställplatser som vi besökte var; Middalarna, utanför Bovallstrand . En mycket fin och välordnad ställplats, 100:- + el 50:-, dessutom fick vi som Caravan Club-medlemmar 15%. Fina strövstigar i området. Vi hade sällskap av en husbil på natten och det var lugnt och fridfullt på platsen. En bit från havet, men bara någon km till Gerlesborgsskolan.Den andra, för oss nya, ställplatsen var Töretorps ställplats utanför Herrljunga. 100:- + 20:- el.
Lugn plats, bra underlag.


Vi försökte också stå på Mössebergs ställplats, men både ställplatsen och campingen var fulla med snö, så vi stod tillsammans med två andra husbilar på parkeringen.
Vi såg tranor vid Hornborgasjön, gick en geocachpromenad i Herrljunga och en i Vara, fikade på mysiga café Nordpolen, ja vi fick en plats trots att tidpunkten var illa vald - lunchtid!


Sten Stures stenbord i Herrljunga

Ryggåsstugan i Herrljunga hembygdspark


Härens kyrka och hällkista i Södra Härene

Vårtecken, årets första tussilago

Vara

Café Nordpolen
När vi kom hem möttes vi av våren, krokusen som slagit ut i trädgården och en överraskning i form av godis från våra Adria-vänner Harrieth och Ingemar, som hittat Laicagodis! Tack!!
 


Nu är vi igång, härligt!

2 kommentarer:

  1. Härligt med premiärtur trots det gråa vädret. Vår premiärtur blir till helgen. Vi brukar också geocacha när vi är ute och reser!

    SvaraRadera