lördag 21 april 2018

Normandie - del 4

Vi lämnade Brügge och begav oss söderut mot Frankrike. Trafiken flöt på bra, vi passerade Dunquerke på motorvägen, några km före Calais blev det tvärstopp och där satt vi i över en timma, pga en olycka. Hu ja, så fort det kan gå om olyckan är framme! När vi så småningom kom iväg och hade passerat Calais, rastade vi och tittade på utsikten mot de vita klipporna i Dover på engelska sidan.Vi hamnade till sist i Criel-sur-Mer, där övernattade vi 2006 tillsammans med Marita o Owe (!), campingen hade en ställplats, 10,7 Euro ex el, inkl kurtaxa. Nu hade vi 27 grader och vi promenerade ner till stranden på eftermiddagen, kvällen - vilken värme och vilken solnedgång.


Följande morgon åkte vi längs kusten till Etretat. Här fick vi parkera utanför staden och promenera in. Det kostade 3,5 Euro att parkera i 5 timmar och det var ju OK, men problemet var att ingen begrep sig på maskinen. Det var tyskar, engelsmän, fransmän och vi svenskar - ingen av oss begrep sig på denna parkeringsmätare, något krångligare får man leta efter. Till slut var det någon som kom på  hur man skulle göra och var och en som fick ut en biljett jublade.


När vi kom tillbaka till bilarna, var det lång kö till "apparaten" och nu skulle vi ta oss ut från husbilsparkeringen som var överfull med personbilar på längden och tvären, men våra duktiga chaufförer klarade detta galant. Via Pont de Normandie (6,3 Euro) tog vi oss till Honfleur och ställplatsen vid Seine, 11 Euro inkl el. Vi tog en kvällspromenad i den mysiga staden.


Fortsättning följer....

1 kommentar:

  1. Sååå vackert! Älskar den här kusten! Jobbigt med olyckor, men man är ju glad så länge man slipper vara med om dem. Ha det fint!

    SvaraRadera