söndag 15 april 2018

Nu är vi på väg - del 1, Danmark, Tyskland, Holland

Vi träffade Majbritt o Ingemar på Getterön och följande morgon åkte vi tidigt, ner genom Halland och till Helsingborg, där kom vi med färjan som väntade och anlände snabbt och smidigt till Helsingör . Vi passerade Köpenhamn och via Stora Bältbron korsade vi Fyn och kom till Jylland där vi övernattade på ställplatsen i  Rödding Jels, gratis men 25 Dkr för elen. På kvällen tog vi en promenad i byn.

Färjan Helsingborg - Helsingör

Ställplats Rödding-Jels


Följande morgon åkte vi tidigt och korsade gränsen till Tyskland på förmiddagen, så småningom kom vi till färjan i Glückstadt som tog oss över Elbe till Wischhafen. Vid 17-tiden anlände vi till Weenen nära Holländska gränsen. En jättemysig stad med en fin ställplats alldeles vid hamnen, 7,50 Euro + 2,5 Euro för el. En kvällspromenad i staden fick det bli, innan det  var dags att sova. Hit skulle jag gärna återvända.

Färjan över Elbe





Nästa morgon körde vi in i Holland. I regn och dimma körde vi över fördämningen, vi stannade på informationsplatsen. När vi fikade i Majbritt o Ingemars husbil landade en brevduva på takfönstret(!)
Regnet upphörde och vi tog oss en titt i området.





Vädret blev bättre och bättre och när vi närmade oss dagens mål, Het Groene Hart, nära Keukenhof sken solen. Vi passerade en del tulpanfält, men även här är våren sen, ca 2 veckor enligt vår värd.
16 Euro inkl el, två andra svenska husbilar har vi träffat här på ställplatsen. I eftermiddag har vi suttit ute och ätit för första gången i år. Härligt! Fortsättning följer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar