tisdag 24 april 2018

Bretagne; Rothéneuf, St Malo, Cap Fréhel, Côte de Granit - del 6

Vi lämnade Englesqueville och körde snart ut på motorvägen, allt gick fint och vi var framme vid Mont-St-Michel. Plötsligt blev det stopp och en kvinnlig polis kom springande, fort! vänd och kör härifrån; bombhot, terrorister. Det tog några sekunder att ta in! Alla bilar vände och körde åt olika håll, så även vi. Senare fick vi höra att det var en man som betett sig hotfullt och när poliserna tappade bort honom tog man det säkra för det osäkra och evakuerade alla besökare och stoppade alla besök på klostret. Så det blev inget besök för oss denna gången. Vi blev lite nojiga, innan vi visste och tog oss till den lilla orten Rohténeuf, som är en förort till St Malo. Vi checkade in på Aire Camping-cars des Ilots, 7 Euro inkl el.

Vi tog en promenad i byn, såg "les Rochers sculptés" av abbé Fouré, föreställande St Malos piratband. Gick längs stranden och besökte också det lilla kapellet Notre Dame des Flots.

På morgonen nästa dag körde vi genom St Malo och vidare till Cap Fréhel, ett granitmassiv som skjuter långt ut i havet och stupar 70 m ner. Klipp-platån skiftar från rött till svart.
Vi fortsatte sedan till Côte de Granit Rose, den rosa granitkusten  och le Gouffre, vi hittade huset som ligger inbyggt mellan klippblock - finns på många turistbroschyrer och guider. Det fanns även fler liknande hus. Vi övernattade sedan på den mysiga campingen, med havsutsikt; Camping le Varlen, Pors Hir i Plougrescant, 14,3 Euro (lågsäsong) inkl el och kurtaxa. En kvällspromenad på stranden i ebb och diverse strandfynd.


Gapa stort så kanske ostronet går ner?

Fortsättning följer..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar