tisdag 28 juni 2016

Vestkapp - del 6, hemresan Norge

Vi har nu påbörjat vår resa hemåt. På svindlande vägar med utsikt över fjord och fjäll kom vi så till Stryn, där Majbritt och jag  shoppade loss i affärerna, fast vi tittade nog mest. Vi försökte oss på att ekipera våra äkta hälfter, men de var inte alls sugna på detta. Stryn var i alla fall en trevlig stad och vi övernattade på en parkering tillsammans med ett antal andra husbilar.

Följande morgon åkte vi över Strynfjället, men denna gång via den "nyare" vägen, vilket innebar en hel del tunnlar men också vackra vyer över fjällen.
Vi stannade och rastade vid Dönnfossen, här fanns en lyxig ställplats med swimmingpool, men vi nöjde oss med en stund på rastplatsen.
Nästa stopp blev vid Loms stavkyrka, innan vi fortsatte till Otta, Dovre och Dombås och slog läger för natten vid en å. Här fick vi besök av får och kunde hålla myggen borta genom att elda i en befintlig eldstad.

Lom stavkyrka

Dovre kyrka

Dombås köpcenter


Vi fortsatte och besökte Tynset med Norges (eller var det rent av Europas?) största spark. Midsommar firade vi i Tolga, en favoritplats i repris!
Vi stannade också till i Röros innan vi korsade gränsen till Sverige.En av våra norska favoritstäder.


Fortsättning följer...

1 kommentar: