söndag 19 juni 2016

Mot Vestkapp - del 2, Kongsvinger, Hamar, Lillehammer

Vi lämnade Arvika och körde in i Norge, blev stoppade i tullen och fick tala om varifrån vi kom och vart vi skulle. I Morokulien stannade vi och tog en promenad i regnet, sedan stannade  vi till på Magnors glasverk och tittade.

Vi fortsatte till Kongsvinger och promenerade i den gamla stadsdelen och gick också en tur till fästningen.
I Hamar stannade vi på ställplatsen i småbåtshamnen, Nkr 120 och följande dag promenerade vi in till centrum och fick också se Skibladner på Mjösa. Vi besökte också Domkyrkoodden, men ruinen är numera inglasad och uppstagad så den var svår att fotografera.

 

Vi lämnade Hamar och fortsatte till Lillehammer och hoppbacken, Nkr 70:-/dygn. Om dagen i Hamar var solig och varm så var kvällen i Lillehammer ljummen och man ville bara sitta ute och njuta.


Följande morgon ar det regn, men vi besökte friluftsmuseet Maihaugen och hade en fantastiskt trevlig dag, vi följde med på en av vandringarna och träffade på personer från olika epoker och yrkesgrupper. När vi var klara var det redan eftermiddag och vi beslutade att övernatta ännu en natt i Lillehammers hoppbacke.Benny hjälper "Fante-Maja" med kärran
När vi kom upp till hoppbacken igen fick vi se ungdomar som faktiskt tränade backhoppning, i juni?!


2 kommentarer:

  1. Vilken fin tur! Jag känner att vi måste se mer av Norge vid tillfälle! Det har inte blivit mycket husbil för oss i vår sv olika skäl, men vi börjar längta efter att komma ut i den... Om inte annat så blir det en två veckors tur till Piteå i augusti! :)

    SvaraRadera
  2. Norge är jättefint. Hoppas ni får bättre väder framöver

    SvaraRadera