tisdag 14 juni 2016

Mot Vestkapp - del 1 Arvika

Vi startade från Ucklum på måndag morgon, Majbritt och Ingemar i sin nya Weinsberg och vi i vår Laika. Fikapaus i Åmål och sen  hägrade Klässbols Linneväveri, så det blev nästa stopp. Mycket fina saker och intressant utställning och fina omgivningar - ett givande besök.


Vi fortsatte sedan till Arvika och fick fina platser på ställplatsen vid Glafsfjorden, den är dessutom gratis. Vi promenerade i staden, den vackra stadsparken och alla statyer som pryder staden stannade vi till vid.

Fågelmannen av Liss Eriksson

Elis i Tasere av Herman Reijers

Ögat av Liss Eriksson

Idag, tisdag, Vaknade vi till ännu en solig dag i Arvika. Vi kunde sitta ute och ta vår förmiddagsfika innan vi tog husbilarna och åkte till Rackstadmuseet. Årets sommarutställning innehöll verk av Alfred Ekstam, Gustaf Fjaestad och Bror Lind. Dessutom en utställning av Johan Patricny Grez-sur-Loing. Vi besökte även Oppstuhage, Christian Erikssons bostad och ateljé. En mycket trevlig utflykt!


Vi körde tillbaka till ställplatsen och efter middagen tog vi en promenad till Sågudden, under dagarna här har vi också loggat en del geocacher förstås.
Imorgon åker vi vidare mot Norge, fortsättning följer...


1 kommentar: