tisdag 3 maj 2016

Hollandsresan 2016 - del 2

Vi körde en liten, men vacker, väg längs kusten. Härliga trädgårdar med blommande rabatter, buskar och träd. Betande kor och får och gröna vallar. I Neuharlingersiel stannade vi en stund, mysig by alldeles vid havet. Här fanns också en ställplats, men vi skulle ju vidare.
Vi fortsatte resan, körde ut på Autobahn och åkte genom en tunnel och så var vi framme i Holland. Vi passerade Groeningen, såg en del roliga byggnader, här har arkitekterna tänkt fritt vill jag lova. Det kanske blir tillfälle att titta närmare på dessa hus en annan gång. Nu var vi nästan framme i den lilla byn Doezum och ställplats Landgoed Jonker, 10 € ex el. Här blev vi trevligt välkomnade av ett par som passade ställplatsen för några släktingar. Frun kunde lite tyska, annars var det holländska som gällde (inte vår starka sida precis). Ställplatsen låg i en trädgård, men mycket familjär och trevlig. Vi satt ute i solen en stund.


Vi lämnade det trevliga paret i Doezum och körde ut på motorvägen. Nu kom vi till Afsluitdijk, den långa vägbanken, 32 km lång och 90 m bred. Den byggdes mellan 1927-1933. Vi stannade mitt på där det fanns en informationspunkt. Vi gick upp i tornet och var glada över det vackra vädret så att vi kunde se långt åt alla håll.

Nästa mål var Alkmaar och morgondagens ostmarknad. Ställplatsen var full, en fransk husbilsklubb var där, men vi fick stå inne på campingen, 24 € inkl el. Vi fick en plats för våra två husbilar och det var bra, här stannade vi i två nätter.
Fortsättning följer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar